Przedszkole nr 122

Przedszkole nr 122
ul. Solec 37, 00-438 Warszawa
Dyrektor mgr Krystyna Długosz

tel: (22) 628 48 38

 

Jadłospis

23.01.2020r. – CZWARTEK

śniadanie:

kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędliną, serem żółtym, rzodkiewką, pomidorem, herbata z miodem;

II śniadanie:

koktajl owocowy, ciasteczko zbożowe;

obiad:

zupa kalafiorowa z zacierkami, ziemniaki, gołąbek po cygańsku w sosie pomidorowym, surówka z ogórków kiszonych, kukurydzy i cebuli, kompot jabłkowy;

podwieczorek:

kanapeczki jarskie: pieczywo mieszane z masłem, sałatą, pomidorkami koktajlowymi, papryką, ogórkiem świeżym, kiełkami, rukolą. herbata z cytryną, kiwi.

 

24.01.2020r. – PIĄTEK

śniadanie:

płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałatą, wędliną, twarożkiem ze szczypiorkiem, rzodkiewką, pomidorem, herbata owocowa;

II śniadanie:

kaki, żurawina;

obiad:

zupa z ciecierzycy z ziemniakami, makaron świderki, łosoś zapiekany z brokułami w sosie śmietanowym, surówka z kapusty kiszonej, marchewki, jabłek i cebuli, kompot wiśniowy;

podwieczorek:

chałka z masłem, jogurt naturalny BIO z musem brzoskwiniowym, jabłko.

 

27.01.2020r. – PONIEDZIAŁEK

śniadanie:

kluski lane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałatą, wędliną, rzodkiewką, papryką, herbata ziołowa;

II śniadanie:

kaki;

obiad:

zupa jarzynowa z ziemniakami, ryż z białym serem na słodko, musem jabłkowym, cynamonem, surówka z marchwi i jabłek, kompot wieloowocowy;

podwieczorek:

bułka owsiana z masłem, pasztetem, ogórkiem kiszonym, herbata z miodem, mandarynka.

 

28.01.2020r. – WTOREK

śniadanie:

płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, cykorią, wędliną, jajkiem, pomidorem, papryką, herbata owocowa;

II śniadanie:

jabłko, rodzynki;

obiad:

zupa grochowa z groszkiem ptysiowym, ziemniaki, kotlet mielony z mięsa mieszanego, mizeria ze śmietaną, szpinak zasmażany, kompot wieloowocowy;

podwieczorek:

bułka z masłem, twarożek z owocami, kakao na mleku, banan.

 

29.01.2020 r. – ŚRODA

śniadanie:

kasza kukurydziana na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałatą, wędliną, serem żółtym, rzodkiewką, ogórkiem świeżym, herbata ziołowa;

II śniadanie:

mandarynka;

obiad:

zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, filet indyka duszony z rodzynkami, surówka z buraczków ćwikłowych, jabłek i cebuli, fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą, kompot wiśniowy;

podwieczorek:

chałka z masłem, budyń czekoladowy własnej produkcji z bakaliami, jabłko.

 

30.01.2020r. – CZWARTEK

śniadanie:

płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędliną, pastą z ciecierzycy, papryką, pomidorem, szczypiorem, herbata owocowa;

II śniadanie:

miks owoców;

obiad:

zupa brokułowa z ziemniakami, kasza jaglana, polędwiczki wieprzowe w sosie sojowym, surówka z kapusty czerwonej parzonej, jabłek i cebulki, kompot wieloowocowy;

podwieczorek:

makaron zapiekany z gruszkami, płatkami migdałowymi, polewa truskawkowa, herbata z cytryną, kiwi.

 

31.01.2020r. – PIĄTEK

śniadanie:

zacierki na mleku, pieczywo mieszane z masłem, cykorią, wędliną, serem białym, ogórkiem świeżym, papryką, herbata ziołowa;

II śniadanie:

gruszka;

obiad:

krupnik z kaszy jęczmiennej, ziemniaki, ryba miruna po grecku, kalarepa do gryzienia, kompot truskawkowy.

podwieczorek:

chałka z masłem, galaretka owocowa z ananasem, pomarańcza.


 

 


 


 

biedronki
pszczółki
liski
Jeżyki 1

Linki

× Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się o celach i zasadach ich wykorzystywania.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z ustawieniami swojej przeglądarki.