Przedszkole nr 122

Przedszkole nr 122
ul. Solec 37, 00-438 Warszawa
Dyrektor mgr Krystyna Długosz

tel: (22) 628 48 38

 

Jadłospis


28.10.2020r. – ŚRODA

śniadanie:

płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, cykorią, wędliną, jajkiem,  papryką, ogórkiem świeżym, szczypiorem, herbata ziołowa;

II śniadanie:

winogrona;

obiad:

zupa kalafiorowa z ziemniakami, kasza gryczana, polędwiczki wieprzowe w sosie ziołowym, surówka wielowarzywna,  fasolka szparagowa z masłem, kompot truskawkowy;

podwieczorek:

chałka z masłem, budyń czekoladowy własnej produkcji z rodzynkami,  jabłko.

 

29.10.2020r. – CZWARTEK

śniadanie:

płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałatą, wędliną, tuńczykiem,  pomidorem, ogórkiem kiszonym, herbata owocowa;

II śniadanie:

gruszka;

obiad:

krupnik z kaszy jęczmiennej, ziemniaki, sznycel z indyka panierowany w płatkach kukurydzianych,  surówka z buraczków ćwikłowych, jabłek i cebuli, bukiet gotowanych warzyw, kompot wieloowocowy;

podwieczorek:

grahamka z masłem, sałatą, serem żółtym, ogórkiem świeżym, papryką,  herbata z miodem i cytryną, mandarynka.

 

30.10.2020r. – PIĄTEK

śniadanie:

kasza kukurydziana na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałatą, wędliną,  pastą jajeczną ze szczypiorkiem, rzodkiewką,  papryką, herbatka ziołowa;

II śniadanie:

miks owoców;

obiad:

kartoflanka z pomidorami, makaron, łosoś zapiekany z brokułami w sosie śmietanowym, surówka z kapusty kiszonej, marchewki, jabłek i cebuli,  kompot wieloowocowy;

podwieczorek:

chałka z masłem, jogurt naturalny z kawałkami owoców, banan.

 

02.11.2020r. – PONIEDZIAŁEK

śniadanie:

płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałatą, wędliną, papryką, rzodkiewką, szczypiorem, herbata owocowa;

II śniadanie:

śliwki;

obiad:

zupa ogórkowa z ziemniakami, kluski leniwe z masłem, cukrem, bułką tartą, surówka z marchwi i jabłek,  morele suszone,  kompot wieloowocowy;

podwieczorek:

bułka wieloziarnista z masłem, pasztetem, pomidorem, herbata z cytryną i miodem, jabłko.

 

03.11.2020r. – WTOREK

śniadanie:

płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, cykorią, wędliną,  jajkiem, papryką, ogórkiem świeżym, szczypiorem, herbata ziołowa;

II śniadanie:

arbuz;

obiad:

zupa pieczarkowa z makaronem, kasza orkiszowa, klops z mięsa mieszanego, surówka z ogórków kiszonych, kukurydzy i cebuli,  kompot truskawkowy;

podwieczorek:

bułka z masłem, twarożkiem z kawałkami owoców,  kawa na mleku, gruszka.

 

04.11.2020r. – ŚRODA

śniadanie:

kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędliną, serem żółtym, rzodkiewką, pomidorem, szczypiorem, herbata owocowa;

II śniadanie:

melon, rodzynki;

obiad:

barszcz czerwony z jajkiem, ziemniaki, kotlet schabowy panierowany,  kapusta kiszona zasmażana z pomidorami, kompot wiśniowy;

podwieczorek:

makaron zapiekany z jabłkami, śliwkami i płatkami migdałowymi, polewa truskawkowa, herbata z cytryną, kiwi.

 

05.11.2020r. – CZWARTEK

śniadanie:

zacierki na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałatą, wędliną, serem białym, papryką, rzodkiewką, szczypiorem, herbata ziołowa;

II śniadanie:

winogrona;

obiad:

zupa jarzynowa z kaszą jaglaną, ziemniaki,  filet indyka pieczony w sosie sojowym, mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i pestkami słonecznika w sosie winegret, kompot wieloowocowy;

podwieczorek:

racuchy drożdżowe z jabłkami i cukrem pudrem, herbata z cytryną, nektarynka.

 

06.11.2020r. – PIĄTEK

śniadanie:

płatki orkiszowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędliną, serem żółtym, ogórkiem świeżym, pomidorem, herbata owocowa;

II śniadanie:

miks owoców;

obiad:

zupa brokułowa z ziemniakami, ryż, kuleczki rybne w sosie pomidorowym, surówka z kapusty pekińskiej, marchewki, jabłek i szczypioru, kalarepa do gryzienia, kompot wieloowocowy;

podwieczorek:

chałka z masłem, jogurt naturalny z bakaliami i musem morelowym, jabłko.


 


 


 

 


 


 

 


 

 


 


 

biedronki
pszczółki
liski
Jeżyki 1

Linki

× Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się o celach i zasadach ich wykorzystywania.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z ustawieniami swojej przeglądarki.