Przedszkole nr 122

Przedszkole nr 122
ul. Solec 37, 00-438 Warszawa
Dyrektor mgr Krystyna Długosz

tel: (22) 628 48 38

 

Jadłospis

21.02.2020 r. – PIĄTEK

śniadanie:

kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędliną, serem żółtym, pomidorem, papryką, szczypiorem, herbata ziołowa;

II śniadanie:

jabłko, rodzynki;

obiad:

zupa fasolowa z ziemniakami, ryż brązowy, łosoś zapiekany z bukietem warzyw, surówka z kapusty pekińskiej, marchewki, selera, jabłek w sosie jogurtowym, kompot wieloowocowy;

podwieczorek:

chałka z masłem, jogurt naturalny z borówkami, pomarańcza.

 

24.02.2020 r. – PONIEDZIAŁEK

śniadanie:

płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałatą, wędliną, ogórkiem świeżym, papryką, szczypiorkiem, herbata owocowa;

II śniadanie:

jabłko;

obiad:

zupa pieczarkowa z makaronem, ziemniaki, kotlet mielony z jajek, cebuli, natki pietruszki, marchewka duszona z groszkiem, kompot wieloowocowy;

podwieczorek:

bułka wieloziarnista z masłem, parówka z szynki na ciepło z ketchupem, herbata z cytryną i miodem, mandarynka.

 

25.02.2020 r. – WTOREK

śniadanie:

płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, cykorią, wędliną, twarożkiem ze szczypiorkiem, pomidorem, rzodkiewką, herbatka ziołowa.

II śniadanie:

melon, daktyle;

obiad:

zupa ogórkowa z ziemniakami, kasza gryczana, polędwiczki wieprzowe w sosie ziołowym, surówka z buraczków ćwikłowych, jabłek i cebuli, kompot jabłkowy ;

podwieczorek:

chałka z masłem, kisiel owocowy własnej produkcji z bakaliami, banan.

 

26.02.2020 r. – ŚRODA

śniadanie:

kasza jaglana na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałatą, wędliną, tuńczykiem, rzodkiewką, ogórkiem kiszonym, szczypiorkiem, herbata owocowa;

II śniadanie:

winogrona;

obiad:

rosół z makaronem, ziemniaki, mięso mielone z jarzynami, mizeria ze śmietaną, fasolka szparagowa z masłem, kompot wiśniowy;

podwieczorek:

bułka z masłem, sałatka jarzynowa z kukurydzą, herbata z miodem, jabłko.

 

27.02.2020 r. – CZWARTEK

śniadanie:

płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałatą, wędliną, jajkiem, papryką, pomidorem, herbata ziołowa;

II śniadanie:

banan;

obiad:

kartoflanka z pomidorami, kasza pęczak, schab duszony w sosie cebulowo – ziołowym, surówka z ogórków kiszonych, kukurydzy, cebuli, marchewka mini z masłem i koperkiem, kompot truskawkowy;

podwieczorek:

racuchy drożdżowe z jabłkiem i cukrem pudrem, herbata z cytryną, kiwi.

 

28.02.2020 r. – PIĄTEK

śniadanie:

kasza kukurydziana na mleku, pieczywo mieszane z masłem, cykorią, wędliną, serem żółtym, rzodkiewką, papryką, herbatka owocowa;

II śniadanie:

miks owoców, pestki dyni;

obiad:

zupa grochowa z groszkiem ptysiowym, ziemniaki, ryba miruna po grecku, kalarepa do gryzienia, kompot jabłkowy;

podwieczorek:

chałka z masłem, jogurt naturalny z musem brzoskwiniowym i rodzynkami, mandarynka.

 

 


 


 


 

 


 


 

 


 


 

biedronki
pszczółki
liski
Jeżyki 1

Linki

× Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się o celach i zasadach ich wykorzystywania.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z ustawieniami swojej przeglądarki.