Przedszkole nr 122

Przedszkole nr 122
ul. Solec 37, 00-438 Warszawa
Dyrektor mgr Krystyna Długosz

tel: (22) 628 48 38

 

Jadłospis

JADŁOSPIS

16.09.2019r. – PONIEDZIAŁEK

śniadanie:

płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałatą, wędliną, papryką, pomidorem, herbata ziołowa;

II śniadanie:

jabłko;

obiad:

barszcz ukraiński, knedle ze śliwkami, masłem, bułką tartą, surówka z marchwi i jabłek, kompot wieloowocowy;

podwieczorek:

bułka orkiszowa z masłem, kornetki na ciepło z ketchupem, herbata z cytryną, gruszka.

 

17.09.2019r. – WTOREK

śniadanie:

płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, cykorią, wędliną, pastą z ciecierzycy, rzodkiewką, ogórkiem świeżym, szczypiorem, herbata owocowa;

II śniadanie:

arbuz;

obiad:

zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, sznycel z indyka panierowany, surówka z buraczków ćwikłowych, jabłek i cebuli, brukselka z masłem, kompot wiśniowy;

podwieczorek:

chałka z masłem, budyń czekoladowy własnej produkcji z płatkami migdałowymi, banan.

 

18.09.2019r. – ŚRODA

śniadanie:

płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałatą, wędliną, serem żółtym, papryką, ogórkiem świeżym, herbata ziołowa;

II śniadanie:

winogrona;

obiad:

zupa ogórkowa z ryżem, kasza orkiszowa, pulpet z mięsa mieszanego w sosie sojowym, surówka z kapusty czerwonej parzonej, jabłek i cebuli, kompot truskawkowy;

podwieczorek:

bułka z masłem, twarożek na słodko z owocami, kawa na mleku, jabłko.

 

19.09.2019r. – CZWARTEK

śniadanie:

kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, cykorią, wędliną, jajkiem, rzodkiewką, pomidorem, szczypiorem, herbata owocowa;

II śniadanie:

śliwki;

obiad:

zupa koperkowa z ziemniakami, zapiekanka makaronowa z mięsem, pieczarkami, kapustą kiszoną, serem żółtym, ketchupem, surówka z pomidorów i cebuli, kompot wieloowocowy;

podwieczorek:

kanapki jarskie: pieczywo mieszane z masłem, sałatą, kiełkami, rukolą, papryką, ogórkiem świeżym, pomidorkami koktajlowymi, herbata z miodem i cytryną, nektarynka.

 

20.09.2019r. – PIĄTEK

śniadanie:

kluski lane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałatą, wędliną, twarożkiem ze szczypiorkiem, papryką, rzodkiewką, herbata ziołowa;

II śniadanie:

melon, rodzynki;

obiad:

zupa krem selerowa z grzankami, ziemniaki, ryba miruna panierowana, surówka z kapusty kiszonej, jabłek, cebuli i marchewki, kalarepa do gryzienia, kompot wieloowocowy;

podwieczorek:

chałka z masłem, sałatka wieloowocowa z pestkami dyni, herbata z miodem, banan.

 

23.09.2019r. – PONIEDZIAŁEK

śniadanie:

płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, cykorią, wędliną, papryką, ogórkiem świeżym, herbata ziołowa;

II śniadanie:

maliny, rodzynki;

obiad:

zupa kalafiorowa z ziemniakami, naleśniki z białym serem na słodko, musem jogurtowo – truskawkowym, surówka z marchwi i jabłek, kompot wieloowocowy;

podwieczorek:

bułka grahamka z masłem, sałatą, szynką, pomidorem, rzodkiewką, kiełkami, herbata z cytryną, jabłko.

 

24.09.2019r. – WTOREK

śniadanie:

kluski lane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałatą, wędliną, twarożkiem ze szczypiorkiem, pomidorem, papryką, herbata owocowa;

II śniadanie:

śliwka;

obiad:

krupnik z kaszy pęczak, ziemniaki, kotlet mielony z mięsa mieszanego, marchewka duszona z groszkiem, mizeria ze śmietaną, kompot truskawkowy;

podwieczorek:

chałka z masłem, kisiel owocowy własnej produkcji z bakaliami, gruszka.

 

25.09.2019r. – ŚRODA

śniadanie:

płatki orkiszowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędliną, pastą łososiowo - jajeczną, rzodkiewką, ogórkiem świeżym, herbata ziołowa;

II śniadanie:

arbuz;

obiad:

zupa brokułowa z ziemniakami, makaron świderki, polędwiczki wieprzowe w sosie ziołowym, surówka wielowarzywna, kompot wiśniowy;

podwieczorek:

bułka z masłem, miodem, kakao na mleku, jabłko.

 

26.09.2019r. – CZWARTEK

śniadanie:

płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałatą, wędliną, serem żółtym, pomidorem, papryką, herbata owocowa;

II śniadanie:

winogrona;

obiad:

zupa fasolowa z ziemniakami, ryż z warzywami, kurczak w sosie słodko – kwaśnym, surówka colesław, kompot wieloowocowy;

podwieczorek:

bułka orkiszowa z masłem, połówki jajka na twardo z sosem jogurtowym ze szczypiorem, herbata z miodem, brzoskwinia.

 

27.09.2019r. – PIĄTEK

śniadanie:

kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędliną, awokado, rzodkiewką, ogórkiem świeżym, szczypiorem, herbata ziołowa;

II śniadanie:

melon;

obiad:

zupa dyniowa z zacierkami, ziemniaki, kuleczki rybne w sosie koperkowym, surówka z kapusty kiszonej, marchewki, jabłek i cebuli, papryka kolorowa do gryzienia, kompot wieloowocowy;

podwieczorek:

bułka z masłem, dżemem owocowym, kawa na mleku, śliwka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I ikona
II ikona
III ikona
IV ikona

Linki

× Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się o celach i zasadach ich wykorzystywania.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z ustawieniami swojej przeglądarki.