Przedszkole nr 122

Przedszkole nr 122
ul. Solec 37, 00-438 Warszawa
Dyrektor mgr Krystyna Długosz

tel: (22) 628 48 38

 

Jadłospis

25.05.2020r. – PONIEDZIAŁEK

śniadanie:

płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałatą, wędliną, papryką, rzodkiewką, herbata ziołowa;

II śniadanie:

jabłko, morele suszone;

obiad:

zupa kalafiorowa z ziemniakami, makaron muszelki z białym serem na słodko, musem truskawkowym, surówka z brzoskwiń, kompot wieloowocowy;

podwieczorek:

grahamka z masłem, parówka z szynki na ciepło z ketchupem, herbata z cytryną i miodem, kiwi.

 

26.05.2020r. – WTOREK

śniadanie:

kluski lane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, cykorią, wędliną, serem żółtym, pomidorem, ogórkiem świeżym, szczypiorem, herbata owocowa;

II śniadanie:

melon, rodzynki;

obiad:

zupa jarzynowa z kaszą jaglaną, ziemniaki, kotlet schabowy panierowany, kapusta kiszona duszona z pomidorami, kompot wiśniowy;

podwieczorek:

chałka z masłem, koktajl owocowy, morele suszone.

 

27.05.2020r. – ŚRODA

śniadanie:

płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałatą, wędliną, jajkiem, papryką, pomidorem, szczypiorem, herbata ziołowa;

II śniadanie:

miks owoców;

obiad:

zupa z ciecierzycy z ziemniakami, kasza jęczmienna, pulpet z mięsa mieszanego z warzywami, surówka z ogórków kiszonych, cebuli i kukurydzy, kompot wiśniowy;

podwieczorek:

bułka z masłem, twarożek z owocami, kawa na mleku, daktyle.

 

28.05.2020r. – CZWARTEK

śniadanie:

zacierki na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałatą, wędliną, jajkiem, pomidorem, ogórkiem świeżym herbata owocowa;

II śniadanie:

koktajl owocowy, ciasteczko zbożowe;

obiad:

zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, pałka kurczaka pieczona z przyprawami, fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą, kompot wieloowocowy;

podwieczorek:

pieczywo mieszane z masłem, wędliną, serem żółtym, pomidorem, herbata z miodem i cytryną, jabłko.

 

29.05.2020r. – PIĄTEK

śniadanie:

kasza kukurydziana na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałatą, wędliną, serem białym, ogórkiem świeżym, papryką, herbata ziołowa;

II śniadanie:

żurawina, morele suszone;

obiad:

zupa brokułowa z zacierkami, ziemniaki, ryba miruna panierowana, surówka z kapusty kiszonej, marchewki, jabłek i cebuli, brukselka z masłem, kompot wieloowocowy ;

podwieczorek:

chałka z masłem, jogurt owocowy z brzoskwinią i ananasem.

 

01.06.2020 r. – PONIEDZIAŁEK

śniadanie:

płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, cykorią, wędliną, papryką, rzodkiewką, szczypiorem, herbata ziołowa;

II śniadanie:

jabłko, żurawina;

obiad:

zupa pieczarkowa z makaronem, placki ziemniaczane ze śmietaną, surówka z marchwi i jabłek, kompot wieloowocowy;

podwieczorek:

bułka z masłem, serem białym, marmoladą, kawa na mleku, banan.

 

02.06.2020r. – WTOREK

śniadanie:

płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, cykorią, wędliną, jajkiem, pomidorem, papryką, szczypiorem, herbata owocowa;

II śniadanie:

gruszka;

obiad:

zupa ogórkowa z ziemniakami, kasza jęczmienna, klops z mięsa mieszanego w sosie ziołowym, surówka z buraczków, jabłek i cebuli, kompot wieloowocowy;

podwieczorek:

chałka z masłem, budyń czekoladowy własnej produkcji z bitą śmietaną, jabłko.

 

 

03.06.2020r. – ŚRODA

śniadanie:

kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałatą, wędliną, twarożkiem ze szczypiorkiem, pomidorem, rzodkiewką, herbata ziołowa;

II śniadanie:

miks owoców;

obiad:

rosół z makaronem, ziemniaki, mięso mielone z jarzynami, surówka z kapusty pekińskiej, ogórków świeżych, szczypioru w sosie jogurtowym, kompot truskawkowy;

podwieczorek:

bułka z masłem, sałatka jarzynowa z kukurydzą, herbata z miodem, kiwi.

 

 

04.06.2020r. – CZWARTEK

śniadanie:

płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędliną, awokado, pomidorem, ogórkiem świeżym, szczypiorem, herbata ziołowa;

II śniadanie:

truskawki;

obiad:

zupa grochowa z ziemniakami, kasza orkiszowa, polędwiczki wieprzowe w sosie ziołowym, surówka wielowarzywna, fasolka szparagowa z masłem, kompot wieloowocowy;

podwieczorek:

bułka z masłem, pasztetem, ogórkiem kiszonym, herbata z miodem, banan.

 

05.06.2020r. – PIĄTEK

śniadanie:

płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałatą, wędliną, serem żółtym, papryką, rzodkiewką, herbata owocowa;

II śniadanie:

kiwi, daktyle;

obiad:

kartoflanka z pomidorami, ryż z białym serem na słodko, cynamonem, musem jabłkowym, surówka z melona i brzoskwiń, kompot wiśniowy;

podwieczorek:

chałka z masłem, koktajl bananowo – truskawkowy, jabłko .

 


 

 

 

 

biedronki
pszczółki
liski
Jeżyki 1

Linki

× Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się o celach i zasadach ich wykorzystywania.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z ustawieniami swojej przeglądarki.