Przedszkole nr 122

Przedszkole nr 122
ul. Solec 37, 00-438 Warszawa
Dyrektor mgr Krystyna Długosz

tel: (22) 628 48 38

 

Jadłospis

14.11.2019r. – CZWARTEK

śniadanie:

kasza kukurydziana na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędliną, jajkiem, rzodkiewką, papryką, szczypiorem, herbata ziołowa;

II śniadanie:

melon;

obiad:

zupa brokułowa z zacierkami, ziemniaki, gołąbek po cygańsku w sosie pomidorowym, surówka z ogórków kiszonych, kukurydzy i cebuli, kompot wieloowocowy;

podwieczorek:

bułka z masłem, twarożek na słodko z owocami, kakao na mleku, banan.

 

15.11.2019r. – PIĄTEK

śniadanie:

kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałatą, wędliną, serem żółtym, pomidorem, papryką, herbata owocowa;

II śniadanie:

jabłko, morele suszone;

obiad:

zupa grochowa z groszkiem ptysiowym, ziemniaki, filet rybny po grecku, papryka kolorowa do gryzienia, kompot truskawkowy;

podwieczorek:

chałka z masłem, sałatka wieloowocowa z granatem, gruszka.

 

18.11.2019r. – PONIEDZIAŁEK

śniadanie:

płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałatą, wędliną, pomidorem, rzodkiewką, herbata ziołowa;

II śniadanie:

winogrona;

obiad:

zupa ogórkowa z ziemniakami, makaron muszelki z białym serem na słodko, musem jogurtowo – truskawkowym, surówka z melona i brzoskwiń, kompot wieloowocowy;

podwieczorek:

bułka zapiekana z masłem ziołowym, szynką, serem żółtym, ketchupem, pomidorki koktajlowe, rukola, herbata z miodem, jabłko.

 

19.11.2019r. – WTOREK

śniadanie:

płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, cykorią, wędliną, twarożkiem ze szczypiorkiem, ogórkiem świeżym, papryką, herbata ziołowa;

II śniadanie:

mandarynka;

obiad:

zupa z cieciorki z ziemniakami, kasza pęczak, polędwiczki wieprzowe w sosie ziołowo – sojowym, surówka z kapusty czerwonej parzonej, jabłek i cebuli, fasolka szparagowa z masłem, kompot jabłkowy;

podwieczorek:

bułka z masłem, owsianka na mleku z bakaliami i musem truskawkowym, banan.

 

20.11.2019r. – ŚRODA

śniadanie:

zacierki na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałatą, wędliną, serem żółtym, rzodkiewką, ogórkiem świeżym, herbatka owocowa;

II śniadanie:

koktajl owocowy, ciasteczko zbożowe;

obiad:

zupa jarzynowa z kaszą jaglaną, ziemniaki, filet z indyka panierowany, buraczki zasmażane, mizeria ze śmietaną, kompot wiśniowy;

podwieczorek:

kanapki jarskie: pieczywo mieszane z masłem, cykorią, kiełkami, rukolą, pomidorkami koktajlowymi, papryką kolorową, biała rzodkiew, kawa na mleku, gruszka.

 

21.11.2019r. – CZWARTEK

śniadanie:

płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, cykorią, wędliną, jajkiem, papryką, pomidorem, szczypiorem, herbata ziołowa;

II śniadanie:

kiwi, żurawina;

obiad:

zupa pieczarkowa z ziemniakami, zapiekanka makaronowa z kurczakiem i szpinakiem, surówka z pomidorów i cebuli, kompot truskawkowy;

podwieczorek:

bułka z masłem, twarożek z miodem, kakao na mleku, jabłko.

 

22.11.2019r. – PIĄTEK

śniadanie:

kluski lane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędliną, pastą z cieciorki, pomidorem, ogórkiem świeżym, szczypiorem, herbata owocowa;

II śniadanie:

melon;

obiad:

krupnik z kaszy jęczmiennej, ryż, łosoś zapiekany z warzywami, surówka z kapusty kiszonej, marchewki, jabłek, cebuli, brukselka z masłem, kompot wieloowocowy;

podwieczorek:

ciasto marchewkowe własnej produkcji, herbata z cytryną, kiwi .

 

 

 

biedronki
pszczółki
liski
Jeżyki 1

Linki

× Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się o celach i zasadach ich wykorzystywania.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z ustawieniami swojej przeglądarki.